Posebna svadba

U sredu 24. aprila u Domu za stare je upriličena svadba – sudbonosno „DA“ su izgovorili Bosiljka Dević (82) iz Banatskog Aranđelova i Siniša Veličković (86) iz Sente. Bila je to verovatno ljubav na prvi pogled i to u trećem dobu, pošto je Siniša svojevremeno došao u Dom za stare sa namerom da ostane jedan dan. Ali, sticajem srećnih okolnosti  prvog dana je, za ručkom, upoznao Bosiljku, koja je bila starosedelac. Veličkoviću i Devićevoj je to drugi brak, a danas je, u sred srede, organizovana prava svadba, otvorena za sve goste. Pozivu za svatove se odazvalo i 10 gostiju iz Udruženja penzionera iz Subotice, koji su nedavno gledali tv prilog o najavljenim svatovima u Domu u Novom Kneževcu.

Svedoci na ovom nesvakidašnjem venčanju bili su Ljubica Jolić, rukovodilac i socijalni radnik Doma i Vladimir Besermenji (iz Vrbasa) – dosadašnji Sinišin cimer.

Brojni donatori su se pobrinuli da mladenci budu prikladno odeveni i doterani, priređena je zakuska, nije izostalo ni ceveće, ni kićenje, a svirala je i živa muzika. Mlada i mladoženja, kao i sve zvanice, bili su raspoloženi, tako da ih  ni hladno vreme nije sprečilo da se vesele i živahno igraju na terasi Doma. Venčanju je prisustvovao i predsednik Opštine dr Radovan Uverić, sa saradnicima.

-Sve je bilo spontano. Pored donatora, posebno se zahvaljujem koleginicama i kolegama koji su doprineli da organizujemo ovo venčanje, kaže Ljubica Jolić.